"MS Instalacije 2005" D.O.O.
Kamenjareva 8
22300 Stara Pazova
022/311-651
063/10-62-001
msinstalacije@yahoo.com
www.msinstalacije.rs
Radno vreme: 08 - 16 časova
Kamenjareva 8 22300 | Stara Pazova +381 22 311 651 info@msinstalacije.rs Pon - Pet: 08 - 16

Iako vakuumski solarni kolektori prevazilaze pločaste solarne kolektore pri gotovo svakoj upotrebi za grejanje vode, razlika zaista dolazi do izražaja kada se koriste za klimatizaciju, grejanje ili in...

OPŠIRNIJE...

Toplotna pumpa radi na istom principu kao i frižider, ali u obrnutom smeru i sa mnogo više snage. Preko toplotne pumpe energija iz VAZDUHA, VODE ili ZEMLJE se koristi za grejanje i hlađenje objekta. ...

OPŠIRNIJE...

Ovlaživanje, općenito, znači veštačko dodavanje vode ili pare sobnom vazduhu. Prema tome, uređaji za ovlaživanje vazduha povećavaju apsolutni sadržaj vlage u vazduhu. U atmosferi, suvi vazduh se uvek ...

OPŠIRNIJE...

Lepo je živeti u umerenoj klimi i uživati u različitim vremenskim uslovima. Kiša nije uvek ugodna, ali nam je potrebna da bi preživeli i moramo je prihvatiti u našim svakodnevnim životima. Uvek pokuša...

OPŠIRNIJE...

Vlažnost i drugi mikroklimatski uslovi u stanu su posebno značajni za zdravlje, budući da se u njemu boravi najveći deo dana. U mnogim studijama u svetu i kod nas izneti su podaci koji potvrđuju odavn...

OPŠIRNIJE...

Nakon velikih poplava u Srbiji, biće potrebno sanirati veliki broj poplavljenih objekata. Evo kako treba postupiti. Poplave u kući, stanovima ili poslovnim prostorima stvaraju velike štete ali isprav...

OPŠIRNIJE...

Anolyt kod uzgoja životinja i preradi mesa Anolit se koristi za doziranje u gradskim ili bunarskim instalacijama za sve vrste uzgoja životinja.Svakodnevno konzumiranje Anolyta od 1%-3% prema živo...

OPŠIRNIJE...

Višestepeni sistem za optimalan vazduh Smanjenje vlažnosti  Vlažan vazduh će proći kroz  uređaj. Kod velike vlažnosti će kondenzacioni elementi iz vazduha izlučiti  kondenzovanu vod...

OPŠIRNIJE...

Javni i privatni bazeni, tursko kupatilo, džakuzi i vode Hlor je sve do skoro bio glavno sredstvo za dezinfekciju bazena i za suzbijanje bakterija.Ali sam hlor nije uspevao da bude siguran za neželjn...

OPŠIRNIJE...

800 ražličitih modela navlaživača reklamiraju se u evropskim online prodavnicama za korišćenje potrošača…… Raspon se kreće od zelene plastike sa  parnom mlaznicom za 19,99 eura ,do industr...

OPŠIRNIJE...

Industrijski rotorsušač može se primeniti u različitim oblastima kao što su hemija, medicina i industriji hrane kao i u industriji konditorskih proizvoda. Za čuvanje proizvoda i sirovina osetljivih na...

OPŠIRNIJE...

Temperatura i vrednosti vlažnosti - merenje vlage  Mogućnost dugoročnog snimanja temperature i vrednosti vlažnosti daju nam informacije o tome takva je klimatska situacija u toku godine u prosto...

OPŠIRNIJE...
Nema više članaka
Iako vakuumski solarni kolektori prevazilaze pločaste solarne kolektore pri gotovo svakoj upotrebi za grejanje vode, razlika zaista dolazi do izražaja kada se koriste za klimatizaciju, grejanje ili industrijsku upotrebu. Za potrebe u domaćinstvima vakuumski solarni kolektori se najčešće koriste za grejanje sanitarne vode ili ispomoć grejanju.
solarni kolektor
To je zbog toga što vakuumski solarni kolektori mogu mnogo lakše dostići visoke temperature koje su potrebne, oni mogu da sakupe i zadrže toplotu čak i kada je veoma hladno napolju, a zbog svoje visoko efikasne konstrukcije sakupljaju sunčevu toplotu znatno ravnomernije tokom dana.
Toplotna pumpa radi na istom principu kao i frižider, ali u obrnutom smeru i sa mnogo više snage. Preko toplotne pumpe energija iz VAZDUHA, VODE ili ZEMLJE se koristi za grejanje i hlađenje objekta.
toplotna pumpa shema
Proces rada toplotne pumpe može se predstaviti u 4 faze:
Lepo je živeti u umerenoj klimi i uživati u različitim vremenskim uslovima. Kiša nije uvek ugodna, ali nam je potrebna da bi preživeli i moramo je prihvatiti u našim svakodnevnim životima. Uvek pokušavamo održati idealnu temperaturu u prostorijama u kojima boravimo iako nam to otežavaju različiti spoljašnji uslovi. Unutrašnji i spoljni uslovi su veoma različiti i nije neobično povremeno primetiti vlagu na zidovima. To je problem koji se mora odmah rešiti.
connection 1239367 1280
Vlaga se mora meriti u Vašim životnim prostorijama da bi se mogla kontrolisati količina energije koju troši ventilacija. Potrošnja energije u kući će biti puno efikasnija kada koristite uređaj za merenje vlage. Nije uvek lako kontrolisati vlagu u kući, ali ima područja u kući koja bi trebalo da se provere, a koja uveliko utiču na količinu vlage u kući.

Višestepeni sistem za optimalan vazduh
Smanjenje vlažnosti 
Vlažan vazduh će proći kroz  uređaj. Kod velike vlažnosti će kondenzacioni elementi iz vazduha izlučiti  kondenzovanu vodu  i sakupiti je u posudu. Osušeni vazduh će izaći na prednju stranu uređaja u prostoriju.  
Jonizacija vazduha
Isušeni vazduh će u AirBreezer-u biti podvrgnut jednom jonskom tretmanu.Negativni joni, takozvani anioni će na sebe nahvatati finu sitnu prašinu, čestice buđi, izazivače alergije, bakterije, dim i eleiminisati ih.Time će se vazduh bez upotrebe hemikalija očistiti i postići optimalan kvalitet. 
 Toplotni - regenerativni proces
Nakon jonizacije isušeni vazduh prolazi kroz toplotnu povratnu jedinicu uređaja . U isparivaču vazduha se čuva energija. Kroz odvajanje vlage će se ta energija vratiti u obliku toplote. Vazduh će na izlazu AirBreezer-a biti za 1 do 4 stepena topliji od onog na ulazu.Ovaj toplotno regenerativni proces ima više efekata:
anolitAnolyt kod uzgoja životinja i preradi mesa 
Anolit se koristi za doziranje u gradskim ili bunarskim instalacijama za sve vrste uzgoja životinja.
Svakodnevno konzumiranje Anolyta od 1%-3% prema životinjama stvara se zdrava klima za životinju, sprečava se mogućnost oboljenja plućnih i disajnih organa. 
Dezinfekcija štala sa rasprskivačem za dezinfekciju hladna magla. 
Za dezinfekciju rana i kožnih oboljenja. 
Za pripremu silaže 30-60 litara po 1 toni silaže. 
swimming pool 389267 1280 Pixabay gregoryButler
Javni i privatni bazeni, tursko kupatilo, džakuzi i vode
Hlor je sve do skoro bio glavno sredstvo za dezinfekciju bazena i za suzbijanje bakterija.Ali sam hlor nije uspevao da bude siguran za neželjne reakcije, svrab očiju i druge neželjne reakcije  i neželjne pojave po telu u dodiru sa hlorom. Sve veća interosovanja se pojavljuju za dezifekciju vode sa tehnologijom i opremom Envirolyte!
interior design 828545 1280 Pixabay cdu445
Ovlaživanje
, općenito, znači veštačko dodavanje vode ili pare sobnom vazduhu. Prema tome, uređaji za ovlaživanje vazduha povećavaju apsolutni sadržaj vlage u vazduhu. U atmosferi, suvi vazduh se uvek meša sa vodenom parom, u omeru koji ovisi o vremenskim uslovima.
furniture 998265 1280 pixabay newhouse

800 ražličitih modela navlaživača reklamiraju se u evropskim online prodavnicama za korišćenje potrošača…… 
Raspon se kreće od zelene plastike sa  parnom mlaznicom za 19,99 eura ,do industrijskih parnih navlaživača po 40.000 eura. 
Za potrošače je u najmanju ruku veoma teško odlučiti se,koji bi navlaživač bilo optimalno izabrati. 
Više od 95% ponuđenih navlaživača su zbog svoje tehnologije klasifikovani kao "manje efikasni" i ugrožavaju zdravlje po jednoglasnom mišljenju renomiranih eksperata za vazduh u prostorijama. 
Nakon velikih poplava u Srbiji, biće potrebno sanirati veliki broj poplavljenih objekata. Evo kako treba postupiti.
flooding 2048469 1280
Poplave u kući, stanovima ili poslovnim prostorima stvaraju velike štete ali ispravnim i odlučnim postupanjem možemo ublažiti posledice i naknadnu štetu.
Većinu posla možemo obaviti sami, priručnim svakodnevnim sredstvima i opremom. Pogledajte kratko uputstvo za postupanje nakon poplave, kako smanjiti štetu i pre svega sačuvati zdravlje stanara.
Najveća opasnost kod popave u kući predstavlja brzi razvoj algi, gljivica i plesni
vlaga22
Vlažnost i drugi mikroklimatski uslovi u stanu su posebno značajni za zdravlje, budući da se u njemu boravi najveći deo dana. U mnogim studijama u svetu i kod nas izneti su podaci koji potvrđuju odavno poznatu činjenicu da je obolevanje i smrtnost veća kod osoba koje žive u uslovima povećane vlažnosti. 
- Stručnjaci su izračunali da odrasle osobe provedu 8 do 16 odsto vremena na otvorenom prostoru, 20 do 25 odsto na poslu, a 50 do 56 odsto vremena u stanu, dok deca i starije osobe borave u kući dve trećine dana. Optimalna vlažnost vazduha u stanu treba da iznosi od 40 do 60 odsto. U vlažnim stanovima relativna vlažnost vazduha je veća od 70 odsto - kaže prof. dr Gorica Zbutega u Institutu za higijenu i medicinsku ekologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu. 

Industrijski rotorsušač može se primeniti u različitim oblastima kao što su hemija, medicina i industriji hrane kao i u industriji konditorskih proizvoda. Za čuvanje proizvoda i sirovina osetljivih na vlagu, jedno suvo okruženje je bitan preduslov. Sa rotor sušačem dobijamo  efikasnost i pre  svega sušač dobija nezavisnu temperaturu.

 
Opis funkcije
Vazduh za sušenje će se preko jednog  ventilatora dopremiti u sušaru. U modulu nalazi se  jedan rotor-točak, koji se stalno okreće, koji je napravljen od higroskopskog materijala i radi toga ima mogućnost da primi veliku količinu vlage. Taj apsorpcijski rotor uklanja vlagu iz vazduha putem kondenzacije. 
 

Temperatura i vrednosti vlažnosti - merenje vlage

 Mogućnost dugoročnog snimanja temperature i vrednosti vlažnosti daju nam informacije o tome takva je klimatska situacija u toku godine u prostoriji.
art 2571027 1280
Od najjednostavnijih higrometara/termometara pa do termo-hidrografa i data logera s LCD-displejom predstavlja jednu široku raspoloživost mernih instrumenata.
Napominjemo da, koliko je moguće merenje se vrši na sredini prostorije.Kod veoma velikih prostorija,treba postaviti veći broj mernih uređaja.
foot